Gemeente De Wolden

Ben jij geïnteresseerd in een tijdelijke functie binnen de gemeente De Wolden? Of heeft jouw organisatie kandidaten die prima in De Wolden passen?  Schrijf je dan in op deze website.

 

Gemeente De Wolden
De gemeente De Wolden is een actief en betrokken gemeente in het zuidwesten van Drenthe. Vanwege het landschappelijke karakter ervaar je het echte buiten gevoel en de kwaliteit van het leven. Bos en heide worden afgewisseld met beekdalen en dit geeft het landschap een gevarieerd uiterlijk. Daartussen liggen knusse esdorpen en buurtschappen met veel karakteristieke boerderijen. De voornaamste economische dragers van De Wolden zijn landbouw, recreatie en toerisme, met daarnaast kleinschalige industrie, nijverheid en detailhandel.

Beleef en ervaar De Wolden
Op het gebied van recreatie en toerisme is er in De Wolden veel te doen. Er zijn volop campings, bungalowparken, hotels, pensions en horecagelegenheden. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kamperen bij de boer. Aantrekkelijke fiets-, wandel- en ruiterpaden brengen je naar de mooiste plekken.
Ook in de dorpskernen is er op cultureel gebied van alles te beleven, van tophoreca tot tal van seizoensactiviteiten. Denk daarbij aan de bekende brinkavonden, de oldtimerdag en het concours hippique.

Werken bij De Wolden
Bij de gemeente zetten zich ongeveer 200 medewerkers actief in voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat voor onze inwoners.

Er is volop ruimte om te werken aan verdere ontplooiing, waarbij de balans tussen persoon en functie centraal staat. De sfeer is informeel en de schaal van De Wolden zorgt voor korte communicatielijnen en brede functies.

Realistisch, ondernemend en dienstverlenend
Onze organisatie-ambities zijn leidend voor de manier waarop wij willen werken:
• De Wolden wil een realistische organisatie zijn, die niet meer belooft dan ze waar kan maken;
• De Wolden wil een ondernemende organisatie zijn, die creatief en resultaatgericht tot oplossingen komt;
• De Wolden wil een dienstverlenende organisatie zijn, die haar klanten - in al hun hoedanigheden – optimaal bedient.

Onze organisatie
De gemeentelijke organisatie is ingedeeld in de vier vakafdelingen VROM, Openbare Werken, Samenleving en Interne en Externe Dienstverlening (IED). Deze afdelingen worden op het terrein van de bedrijfsvoering ondersteund door de Concernafdeling.