Gemeente Westerveld

Algemene informatie
Westerveld is een plattelandsgemeente in het zuidwesten van Drenthe. De gemeente Westerveld telt bijna 20.000 inwoners en omvat de hoofdkernen Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder. De oppervlakte van de gemeente is 28.300 hectare. De gemeente Westerveld is in ‘bezit’ van twee Nationale Parken, te weten het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold.

Onze ambities
De gemeentelijke organisatie heeft oog voor het verleden, maar richt zich vooral op de toekomst. Met veel enthousiasme en ambitie werken we aan het versterken van Westerveld als recreatieve bestemming en het bouwen van een klantgerichte organisatie voor bestuur, bedrijven, burgers en bezoekers.

Werken bij Westerveld
We zoeken medewerkers met goede communicatieve vaardigheden en een proactieve en servicegerichte instelling. Met onze beperkte omvang hechten wij sterk aan een prettige, informele werksfeer en bieden we medewerkers volop kansen voor zowel verbreding als verdieping van hun werkzaamheden.

De organisatie
De gemeentelijke organisatie telt in totaal circa 155 medewerkers en bestaat uit twee afdelingen, Ondersteuning en Dienstverlening. De afdeling Ondersteuning bestaat uit drie teams: Faciliteiten, Financiën & Belastingen en Bestuurs- en Management Ondersteuning. De afdeling Dienstverlening bestaat uit vier teams: Maatschappelijk Welzijn, Openbare Werken, Leefomgeving en Frontoffice.